Port of Antwerp

500 creatievelingen leven zich uit op waterkeringsmuur in Antwerpse haven

De waterkeringsmuur in het Antwerpse havengebied is in een nieuw kleedje gestoken. Een 500-tal creatievelingen konden zich afgelopen weekend tijdens graffiti-workshops uitleven op de muur van bijna een kilometer lang.

De waterkeringsmuur tegenover raffinaderij Total aan de Scheldelaan werd in 2019 afgewerkt. Die werd daar geplaatst om de haven te beschermen tegen overstromingen. Twee jaar geleden werd de muur langs de straatkant al beschilderd door een tachtigtal graffitikunstenaars. Afgelopen weekend mochten ook amateurs aan de waterkant hun creativiteit botvieren.

De Antwerpse haven ontdekken

“Onze haven is bekend als het industriële en logistieke hart van onze Belgische economie, maar voor het brede publiek is het havengebied eigenlijk nog een te weinig ontdekte parel. Op deze manier willen we iedereen de kans geven om onze haven op een originele manier te ontdekken en kennis te maken met de knepen van de graffitikunst”, zegt Lennart Verstappen, woordvoerder van Port of Antwerp.

Iedereen die vanop het water Antwerpen bezoekt, kan de tekeningen zien, ook wanneer je de Waterbus neemt tussen het centrum van Antwerpen en Lillo. Je kan ze ook bekijken aan de Scheldelaan. Zowel de voor- als achterkant van die graffiti-muur staat nu vol tekeningen. 

Meest gelezen