BELGA

Toenemende coronabesmettingen in woonzorgcentrum in Wijtschate en Pittem: "Gelukkig is niemand zwaar ziek"

In het woonzorgcentrum Sint-Remigius in Pittem en St Medard in Wijtschate (Heuvelland) testten enkele bewoners en personeelsleden positief op het coronavirus. De besmette bewoners zijn allemaal gevaccineerd en zijn dus ook niet zwaar ziek. De bezoekersregeling zal aangepast worden om meer besmettingen te voorkomen. 

In het woonzorgcentrum Sint-Remigius in Pittem zijn 8 bewoners en 1 medewerker besmet met het coronavirus. De meeste bewoners, die corona opliepen, vertonen geen symptomen. 2 bewoners hebben wel veel last van hun luchtwegen, maar zij hebben voorlopig geen speciale zorgen nodig. Momenteel wordt er verder onderzocht met welke variant ze besmet zijn en hoe het virus is binnen geraakt. Tot nu toe kon het woonzorgcentrum Sint-Remigius het virus buiten houden, zelfs toen de coronacrisis op haar piek was.  

De besmettingen blijven beperkt tot de afdeling voor personen met dementie. In totaal verblijven daar 18 bewoners. "Om te voorkomen dat zij elkaar besmetten, moet iedereen op zijn of haar kamer blijven", vertelt directeur Stijn Vanmaele. "Verschillende bewoners van die afdeling hebben dwaalgedrag. Als zij dan toch zouden ronddwalen, kunnen ze ook de anderen in de gemeenschappelijke ruimtes besmetten. Daarom moet iedereen uit voorzorg op de kamer blijven." 

WZC St Medard in Wijtschate

In het woonzorgcentrum St Medard in Wijtschate in Heuvelland zijn ook 8 bewoners en 7 personeelsleden positief. De eerste besmetting is vorige week vastgesteld toen één van de bewoners naar het ziekenhuis moest voor een onderzoek. Daarom werd iedereen, die op die afdeling in het rusthuis woont en werkt ook getest. Gelukkig is er niemand zwaar ziek.

"De bezoekersregeling werd onmiddellijk na de positieve testen stop gezet", vertelt waarnemend burgemeester Bart Vanacker (Gemeentebelangen). "Morgen wordt iedereen opnieuw getest om te kijken of er nog meer mensen in het rusthuis besmet zijn. Wanneer we die resultaten hebben, zullen we kijken voor een aparte bezoekersregeling." In totaal verblijven er 60 mensen in het woonzorgcentrum in Wijtschate. 

Meest gelezen