Ganzestraat in Diepenbeek beroemd door marathonloopster Mieke Gorissen: "Ze wuift altijd heel vriendelijk"

In het interview na de marathon op de Olympische Spelen zette Mieke Gorissen de Ganzestraat in Diepenbeek op de wereldkaart. Ze liet namelijk weten dat ze zich twee kilometer voor het einde even op de Ganzestraat waande. Wij gingen er een kijkje nemen en spraken er met de inwoners.

"Wat de Ganzestraat zo speciaal maakt? 't Is hier heel gezellig en rustig. En de buren zijn er voor elkaar. We helpen elkaar altijd", vertelt de 72-jarige Christiane. Maar de Ganzestraat is meer dan een gezellige straat met fijne buren. Het is ook bijzonder omdat Mieke Gorissen - de olympische marathonloopster die dit jaar als 28e eindigde - hier regelmatig komt trainen. "Ik las het in de krant en was erg verrast. Voor haar prestatie kende ik haar niet, nu is heel Diepenbeek trots op haar."

Bekijk hier het ontwapenende interview met Mieke Gorissen vlak na haar aankomst op de marathon:

Videospeler inladen...

Andere bewoners van de Ganzestraat kennen Mieke wel. Sterker nog, wanneer ze voorbij loopt, wuiven ze altijd naar de loopster. Zo ook Annie (67): "Ze is altijd heel vriendelijk. En ik vond haar prestatie echt chapeau, want 38 is niet meer zo heel jong." Haar man Valère (67), een fervente sportliefhebber, beaamt dat. "Heel Diepenbeek is trots op haar. Het is toch wel bijzonder dat ze in de Ganzestraat komt trainen. Ze loopt ook altijd heel snel, dat tempo kan ik niet volhouden", lacht hij.

De buurt is zo trots op Mieke dat ze dit bord in de straat plaatsten, vlakbij het lokale wijkzaaltje De Steenberg. 

Lees verder onder de foto.

Dat ze snel loopt, heeft de 23-jarige Timur uit Hasselt ook gemerkt. Zelf kwam hij tijdens het trainen Mieke wel eens tegen. "Maar persoonlijk ken ik haar niet. Ik kan wel zeggen dat ze snel is. Veel sneller dan ik", vertelt hij. Of de jongeman zelf olympische dromen heeft? "Waarom niet? Al denk ik niet dat ik marathonloper zou willen worden. Dat laat ik aan Mieke over." 

De loper komt liever in Diepenbeek, en dan meer bepaald op de Ganzestraat trainen, en daar is een reden voor. "Het is deel van een groter parcours en het is hier erg rustig. Ik zou het iedereen aanraden. Alhoewel, ik zou niet willen dat iedereen plots hier komt trainen. Dan is het geen verborgen parel meer", lacht hij.

Meest gelezen