Machelen installeert telramen om verkeersstromen in kaart te brengen

Machelen gaat 40 telramen installeren om de verkeersstromen van voetgangers, fietsers, auto's, vrachtwagens en bussen in kaart te brengen.  De eerste camera werd vanmorgen geïnstalleerd aan de woning van burgemeester Steve Claeys.

De gemeente Machelen werkt aan een nieuw mobiliteitsplan. Doelstelling is meer leefbare kernen, veilige schoolomgevingen, minder vervuiling en CO₂-uitstoot en gezondere inwoners. "Om dat doel te bereiken, rekenen we op de medewerking van de inwoners", zegt burgemeester Steve Claeys (N-VA). "Welke effecten hebben onze verkeersingrepen? Waar zitten de knelpunten? Hoe kunnen we verplaatsingen veiliger en aangenamer maken? Telramen zijn hierbij een aanvulling op andere data en evaluaties", vervolgt de burgemeester.

Gezocht: 40 tellers in Machelen

"We zijn op zoek naar 40 inwoners in Machelen die een telraam aan hun raam willen hangen. Het is een klein meettoestel waarmee de verkeersstromen van voetgangers, fietsers, auto's, vrachtwagens en bussen in kaart worden gebracht. Met de hulp van de inwoners krijgen we op die manier objectieve verkeersgegevens in onze gemeente", zegt burgemeester Claeys nog.  Het eerste telraam werd vanmorgen aan de woning van de burgemeester geïnstalleerd. Het toestel hang je aan de binnenkant van je raam en het tellen kan beginnen.  Voorwaarde is wel dat je een vrij zicht hebt op de straat, dus zonder bomen, rolluiken of verlichtingspalen. Geïnteresseerden kunnen zich voor 20 september inschrijven via www.machelen.be/telraam.  

Meest gelezen