Radio2

Ondanks corona en kwakkelweer geslaagde editie Lokerse Feesten: "De knaldrang was 10 dagen lang voelbaar"

Op het einde van de corona-editie van de Lokerse Feesten blikken de organisatoren meer dan tevreden terug. Ondanks het feit dat ze maar konden en mochten rekenen op een zesde van het aantal bezoekers van andere jaren én ondanks het slechte weer, hebben ze het alleen maar over een geslaagde editie: "Ondanks de setting hebben we dankzij het publiek en de artiesten 10 dagen lang een echte festivalsfeer kunnen creëren," zegt voorzitter Timothy Heyninck.     

Andere jaren verwelkomen de Lokerse Feesten op 10 dagen tijd zo'n 120.000 bezoekers. Dit jaar, door corona en de bijhorende bubbels, ging het in totaal om 20.000 festivalgangers. En toch klagen de organisatoren niet: "We zijn eigenlijk zeer tevreden. We voelden dat zowel de artiesten als bezoekers er enorm veel goesting in hadden," zegt woordvoerder Steven Latré. Voorzitter Timothy Heyninck vult aan: "We hebben van iedereen gehoord dat er ondanks de tafels en bubbels een goeie vibe hing op het terrein en dat er een echt groepsgevoel was."

Er hing een ongelooflijke vibe op het festivalterrein

Timothy Heyninck, voorzitter Lokerse Feesten

Bloed, zweet en tranen

Een en al blije gezichten dus, maar toch is het geen gemakkelijke editie geweest. Bloed, zweet en tranen om alles op poten gezet te krijgen, is te horen. "En we moeten eerlijk zijn. Financieel gezien is het enkel gelukt dankzij de steun van de Vlaamse Overheid. Want ook al waren de productiekosten iets lager, ze daalden niet evenredig met het aantal bezoekers," legt Latré uit, "maar we zijn blij dat we een editie hebben kunnen neerzetten de naam Lokerse Feesten waardig." 

Clouseau trad afgelopen zaterdag op op de Lokerse Feesten. Bekijk hier het verslag:

Videospeler inladen...

Betere samenwerking

Nu kan de afbraak beginnen en nemen de organisatoren even vakantie. En vanaf september beginnen ze aan de organisatie voor volgend jaar. "Na 45 jaar, hopen we er volgend jaar weer te staan met een volwaardige editie. We gaan er alles aan doen om terug een internationale topaffiche te hebben. We houden de gesprekken met de artiesten alleszins warm," aldus Heyninck. Nemen ze zaken van de corona-editie mee? "Alleszins niet de tafels en de stoelen," lacht Timothy Heyninck. "Maar misschien nemen we wel zaken mee. Bijvoorbeeld het serveren van drank en de drinkbekers. We hoorden bijvoorbeeld ook dat de interactie tussen de medewerkers beter was, omdat ze meer moesten samenwerken. Andere jaren zitten er meer op eilandjes. Dus we gaan dat allemaal bekijken."

De Lokerse Feesten vinden in 2022 plaats van 29 juli tot 7 augustus.

kasto80

Meest gelezen