Van links naar rechts: Veerle Baetens, Amber Metdepenningen, Rosa Marchant.
Savage Film/Thomas Sweert

Opnames van "Het smelt" gestart: Debuutroman van Lize Spit wordt regiedebuut van Veerle Baetens

Actrice Veerle Baetens bekend van Eén-serie "Cheyenne & Lola", VTM-reeks "Cordon" en de met een Oscar genomineerde film "The broken circle breakdown" is met "Het smelt" aan haar regiedebuut bezig. De opnames zijn vorige vrijdag begonnen. "Ik heb er lang naar uitgekeken en toegewerkt", zegt ze in een persbericht. "Het smelt" was enkele jaren geleden de debuutroman van Lize Spit.

"Het smelt" is de verfilming van de succesroman van schrijver Lize Spit. En vertelt het verhaal van Eva die terugkeert naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden. Veel jaren daarvoor beleefde ze er een snikhete zomer die volledig uit de hand liep.

Het debuut van Lize Spit was een instantklassieker en kon meer dan 200.000 lezers bekoren in Vlaanderen en Nederland. Het werd nadien vertaald in meer dan negen talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Spaans en Deens.

Veerle Baetens herwerkte het boek samen met Maarten Loix tot een scenario dat Baetens gaat regisseren. Charlotte De Bruyne (bekend van "Niet schieten" en "Flying home") speelt de volwassen Eva, nieuwkomer Rosa Marchant de jonge Eva. Sebastien Dewaele (bekend van "Eigen kweek") vertolkt de rol van de vader, Naomi Vellisariou de moeder.

Van links naar rechts: Matthijs Meertens (Laurens), Amber Metdepenningen (Tesje), regisseur Veerle Baetens, Rosa Marchant (Eva), Anthony Vyt (Tim)
Savage Film/Thomas Sweert

Verder worden de andere kinderen vertolkt door Amber Metdepenningen (Tesje), Anthony Vyt (Tim), Matthijs Meertens (Laurens) en Charlotte Van Der Eecken (Elisa). Ook Femke Van der Steen (volwassen Tess, uit "wtFOCK"), Spencer Bogaert (volwassen Tim, uit "Vincent"), Simon Van Buyten (volwassen Laurens, uit "Mixed Kebab") en Olga Leyers (volwassen Elisa) maken deel uit van de cast.

"Naar de opnames van "Het smelt" heb ik lang uitgekeken en naar toe gewerkt", zegt Baetens in een persbericht. De voorbereidingen van de film hebben zowat 5 jaar geduurd. "Ik ben enorm blij met de mensen die ik rond me heb verzameld. Zowel cast en crew zijn van topniveau. Nu gewoon springen!" De film komt in het najaar van 2022 in de zalen.

Meest gelezen