Radio 2

Straatracer gevat in Oostende: "Hij was meermaals aan het 'driften' op de rotonde aan de Visserskaai"

Het rijbewijs van een 19-jarige Oostendenaar wordt voor twee weken ingetrokken na onverantwoord rijgedrag. De straatracer wilde zijn rijkunsten tonen en 'driftte' de afgelopen weken verschillende keren op de nieuwe rotonde aan de Visserkaai in Oostende. "De bestuurder zal zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden", zegt commissaris Kris Allary van politie Oostende. 

De rotonde op de hoek van de Langestraat en de Visserskaai werd pas heraangelegd en was voor één bestuurder een uitnodiging om er te beginnen te driften. De uitbater van het restaurant Solomio vlak bij de rotonde ging ermee naar de politie. 

Het werd volgens de uitbater Dana Ali te gevaarlijk. "Het geluid van de scheurende banden werkt hard op de zenuwen van mijn klanten, zeker op het terras. Telkens als de bestuurder rondjes bleef driften, hield ik mijn hart vast. Stel je voor dat hij de controle over het stuur verliest en bij ons in de zaak of op het terras binnenrijdt."

Bekijk hieronder de camerabeelden van de straatracer:

Videospeler inladen...

Camerabeelden

Op de camerabeelden van het restaurant Solomio was de de nummerplaat helaas niet af te lezen. Toevallig kon één van de personeelsleden de nummerplaat noteren toen de witte auto nog eens met gierende banden rond de rotonde reed. Daarna kon de politie de bestuurder vlug identificeren. 

De procureur des Konings heeft onmiddellijk het rijbewijs van de 19-jarige Oostendenaar voor 15 dagen ingetrokken. "Met zijn onaangepast en roekeloos rijgedrag bracht hij de andere weggebruikers in gevaar. Daarom werden ook verschillende processen-verbaal opgesteld. De jonge bestuurder zal zich voor zijn rijgedrag moeten verantwoorden voor de politierechter", vertelt commissaris Allary van politie Oostende. 

Meest gelezen