Copyright Dennis Van Tine/STAR MAX/IPx 2021

Actrice Christina Applegate (bekend van "Married with children") heeft MS

De Amerikaanse actrice Christina Applegate (49) lijdt aan de ongeneeslijke ziekte MS (multiple sclerose). Dat heeft ze zelf bekendgemaakt via Twitter. Ze kreeg de diagnose naar eigen zeggen enkele maanden geleden. Applegate benadrukt "dat haar weg voortgaat", en vraagt iedereen om haar privacy te respecteren.

Sinds ze de diagnose kreeg is Applegate "een vreemd parcours aan het afleggen", schrijft ze op Twitter. Ze bedankt lotgenoten met MS voor alle steun die ze van hen krijgt. "Het is al een zware weg geweest, maar hij blijft voortgaan, tenzij enkele idioten hem zouden blokkeren", aldus de actrice, die in een tweede tweet ook nog vraagt om haar privacy te respecteren en haar met rust te laten.

Applegate brak eind jaren 80 bij het grote publiek door als tienerdochter Kelly Bundy in de veelbekeken sitcom "Married with children". Ze speelde ook een opvallende gastrol in "Friends", als zus van Jennifer "Rachel" Aniston, die Applegate zowaar een Emmy opleverde. Niet veel later had ze de hoofdrol in haar eigen sitcom "Samantha Who?" te pakken. In 2019 en 2020 was Applegate te zien in de comedyreeks "Dead to me".

De actrice begon jong aan haar carrière, want ze was als baby al te zien in de populaire soap "Days of our lives". Ze viel ook in de prijzen voor haar rol in de Broadway-musical "Sweet charity", en deed in de loop der jaren heel wat stemmenwerk. Applegate is al jaren getrouwd en heeft een dochter.

MS of voluit Multiple Sclerose is een ongeneeslijke en chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel, waarbij ontstekingen leiden tot schade aan de zenuwbanen. Het ziekteverloop is bijzonder onvoorspelbaar, sommige patiënten komen uiteindelijk in een rolstoel terecht. Eerder kreeg Applegate ook al te maken met borstkanker: een ziekte die ze overwon, al liet ze preventief haar beide borsten amputeren.

In dit fragment uit "Married with children" stelt Christina Applegate als Kelly Bundy haar zoveelste nieuwe vriendje voor thuis. En dat is geen onbekende: acteur Matt LeBlanc, aka Joey uit "Friends".

Meest gelezen