Antwerpse politie waarschuwt voor dievenstreek met bankkaart

De Antwerpse politie waarschuwt voor een dievenstreek waarbij iemand je telefonisch vraagt om je bankkaart door te knippen zonder de chip te beschadigen. Later haalt iemand bij je thuis die bankkaart dan op. Het is het werk van cybercriminelen die geld van je bankrekening proberen te halen.

De Antwerpse politie krijgt de laatste dagen meldingen binnen van mensen die telefonisch gecontacteerd zijn door een medewerker, die zogezegd, voor hun bank werkt. Ze worden gevraagd om hun bankkaart door te knippen, omdat ze zogezegd slachtoffer geworden zijn van cybercriminelen. De zogenoemde bankbediende vraagt om zeker de chip niet door te knippen en later wordt die bankkaart dan door iemand anders opgehaald.

"Knip bankchip altijd door"

Het is het werk van cybercriminelen die via die weg proberen om geld te ontfutselen. De Antwerpse politie vraagt om niet op dat verzoek in te gaan. “Geef je bankkaart nooit met iemand mee, ook al heb je hem doorgeknipt”, waarschuwt de Antwerpse politie. “Knip ook steeds de chip van je bankkaart door als er gevraagd wordt je kaart te vernietigen. Dit gebeurt bijvoorbeeld nadat je een nieuwe kaart hebt ontvangen. Daarnaast zal een bankbediende nooit de code van je kaart vragen.”

De politie vraagt om te melden wanneer je denkt dat cybercriminelen actief zijn. Ze vraagt ook aangifte te doen als je slachtoffer wordt van cybercriminaliteit.

Meest gelezen