Radio 2

Mobiel skatepark voor deelgemeenten en wijken van Deinze

In Deinze rijdt er een mobiel skatepark rond naar de wijken en deelgemeenten. De vraag kwam van de jongeren zelf om meer infrastructuur in hun wijk te krijgen om te kunnen skaten. De stad biedt nu ook basis skate-elementen aan in de deelgemeenten en wijken. "Het is zo'n succes dat we op termijn gaan kijken om de skate-elementen langer te laten staan in de wijk", zegt schepen van Jeugd Rutger De Reu (CD&V).

Vier jaar geleden is in Deinze een gloednieuw skatepark geopend. Dat was meteen een schot in de roos, want de jonge skaters vonden heel vlug de weg naar het park. Het is zo'n succes dat het er eigenlijk een beetje te druk is. De jongeren en hun ouders hebben de stad laten weten dat er duidelijk nood is aan meer van dergelijke infrastructuur. "We beseffen dat", zegt schepen Rutger De Reu, "we zoeken naar oplossingen."

We gaan naar alle uithoeken, we willen dat iedereen de kans krijgt om te skaten

Schepen Rutger De Reu

"Nu zorgen we ervoor dat alle jongeren in alle wijken gebruik kunnen maken van de verplaatsbare infrastructuur. Later kunnen we misschien wel kijken om de losse skate-elementen nog langer te laten staan. Nu staan ze er een maand, maar als er veel vraag is, wordt herbekeken om ze langer op een bepaalde plaats te laten staan. "

Skatepark in Deinze zelf is een succes

Het succes van het skatepark in Deinze zelf, zorgt voor veel volk op het park en dat vindt niet iedereen fijn. "We hadden hier in de wijk niets en nu komt er tijdelijk een skate park, dat is super fijn", zegt de 13-jarige Mauro uit deelgemeente Hansbeke. "Nu hebben we ons eigen skatepark en daar zijn mijn vrienden en ik zeer blij mee. Het is leuk om trucjes te kunnen doen en samen te zijn en plezier te maken"

Skaten valt dus steeds meer in de smaak van de jongeren. Er komen daarom 7 basis skate-elementen die makkelijk verplaatst kunnen worden naar de deelgemeenten en de wijken. 

kasto80

Meest gelezen