Sensoa

Personen met hiv niet langer besmettelijk: “Ik vertrouw erop dat mijn partner dagelijks medicatie neemt”

De overgrote meerderheid van personen met hiv is dankzij medicatie niet langer besmettelijk. Dat is de boodschap die de organisatie Sensoa in de verf wil zetten tijdens de komende Pride in Antwerpen. Hiervoor delen Kenneth en Wim hun verhaal. Wim is hiv-positief, Kenneth niet. Ze vormen al anderhalf jaar een koppel.

“Dat mijn partner besmet is met hiv is voor mij geen issue”, vertelt Kenneth op Radio 2 Antwerpen. “Zolang Wim elke dag zijn medicatie op hetzelfde tijdstip inneemt, is er geen probleem en ik vertrouw hem.”

Door deze medicatie kan ik een normaal leven leiden. Ik kan mezelf beschermen, maar ook diegene die ik graag zie

Wim, persoon met hiv

Geen issue meer

Door de medicatie is hiv niet langer overdraagbaar. Iets wat te weinig geweten is, vindt de organisatie Sensoa. Daarom voert ze tijdens de Antwerp Pride, in het weekend van 14 en 15 augustus, de campagne: “Hiv stopt hier”.

“De wetenschap staat ondertussen zo ver”, vertelt Wim. “Door deze medicatie kan ik een normaal leven leiden. Ik kan mezelf beschermen, maar ook diegene die ik graag zie. Bovendien maakt de medicatie het voor mij ook makkelijker om er over te spreken. Ik kan het virus niet doorgeven. Het is geen issue meer.”

Sensoa

Meest gelezen