Radio 2

Intercommunale bindt strijd aan tegen gebruik van Brusselse afvalzakken in Zaventem

De intercommunale Interza zal strenger optreden tegen het gebruik van Brusselse afvalzakken in Zaventem. De Brusselse zakken zijn goedkoper. Overtreders riskeren een boete die kan oplopen tot 350 euro. 

In de gemeente Zaventem zijn er bewoners die Brusselse afvalzakken gebruiken omdat die goedkoper zijn.  Interza wil daar nu tegen optreden. Het is een probleem dat aan het toenemen is. Tot voor kort waren er ook enkele winkels in Machelen en Zaventem die Brusselse  afvalzakken verkochten. Dat zorgde voor de nodige verwarring.

350 euro

"We beschouwen het gebruik van Brusselse afvalzakken als een vorm van sluikstorten", zegt de directeur van Interza Jan Buysse. "Wie wordt betrapt riskeert een boete die kan oplopen tot 350 euro. Met dit bedrag kan iemand veel zakken kopen!" De intercommunale zal ook sluikstortcamera's inzetten om het probleem aan te pakken.

Meest gelezen