Nina Derwael, Lisa Vaelen en de andere turnmeisjes op de Olympische Spelen in Tokio
Facebook Gympies Keerbergen

Olympische spelen doen turnclubs goed: “We zitten al boven de 800 inschrijvingen”

De gouden medaille van Nina Derwael op de Olympische spelen in Tokio geeft de turnclubs in Vlaanderen een serieuze boost. Ook bij turnclub De Gympies in Keerbergen, waar turnster Lisa Vaelen tot 2019 turnde, zien ze de inschrijvingsaantallen serieus stijgen.

“We zien het effect van de Olympische spelen”, zegt Ilse De Smedt, voorzitster van turnclub De Gympies in Keerbergen. “Lisa turnde tot 2 jaar geleden bij ons en is dus een bekend gezicht. We hebben de spelen dan ook van dichtbij gevolgd.”

Ook in Keerbergen zien ze de inschrijvingen voor volgend seizoen stijgen. “De lessen starten op 1 september en we zitten nu al boven de 800 inschrijvingen. Als je dit vergelijkt met vorig jaar zitten we al aan een stijging van 10%.”

Facebook Gympies Keerbergen

De accommodatie en trainers is volgens De Smedt voor veel clubs een uitdaging. “We hebben geluk dat we al jarenlang met wachtlijsten werken. Twee jaar geleden hadden we al 150 kinderen op een wachtlijst staan. Toen is er beslist om samen met de gemeente een extra accommodatie te bouwen. Die gaan we in september in gebruik nemen. Op die manier komt er, bovenop de 700m² die we al hebben, nog eens 500m² bij.”

“Er is zeker nog plaats. We hebben ons aanbod sterk uitgebreid en zitten nu aan 70 lessen per week. En er is nog ruimte om nieuwe leden te ontvangen. We hebben een sterke trainersequipe. Op dit moment hebben we een 60-tal lesgevers. De meeste daarvan werken op vrijwillige basis, maar we hebben intussen ook al geïnvesteerd in twee trainers die we professioneel in dienst hebben.“

"Het gaan om de kwaliteit en niet om de kwantiteit"

Ilse De Smedt, voorzitster van turnclub De Gympies

“Die coachen de andere trainers en geven de interne opleidingen van de andere lesgevers. Het gaat tenslotte om de kwaliteit en niet om de kwantiteit.”
Vanaf 3 jaar kan je je inschrijven om de nieuwe Nina Derwael of Lisa Vaelen te worden.

Meest gelezen