Marc Coucke -  Eddy Walravens - Bart Versluys

Hotel La Réserve in Knokke komt in handen van Marc Coucke en Bart Versluys

Ondernemer Marc Coucke en de Oostendse projectontwikkelaar Bart Versluys worden eigenaar van het bekende hotel La Réserve in Knokke. Ze willen het helemaal vernieuwen om er naar eigen zeggen een tophotel van te maken.

Coucke en Versluys hebben het hotel gekocht via de investeringsvennootschappen Alychlo en Scorpiaux. Over de aankoopprijs wordt niets bekend gemaakt.

Versluys en Coucke gaan de komende jaren zo'n 7 miljoen euro investeren om "het hotel een stap hoger te brengen", klinkt het. "We gaan het in ere herstellen zoals het vroeger meer was. Dit is een verhaal van continuïteit en vernieuwing", aldus Coucke. Er wordt gerekend op drie jaar renovatiewerkzaamheden.

Het huidige hotel La Réserve opende in 2011 de deuren. Het oude hotel (zie foto in tekst)  had naam en faam gemaakt, maar was verouderd geraakt en sloot in 2008 de deuren om afgebroken te worden en plaats te maken voor het huidige complex.

Bekijk hier het verslag uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Volgens de huidige eigenaar Eddy Walravens - die het hotel verder zal blijven exploiteren - was het "moeilijk om op eigen houtje het hotel op een ander niveau te brengen". "Door de kennis van Marc Coucke en bouwheer Versluys gaat dit ons verder brengen. Het hotel moet weer iconisch worden. Knokke heeft behoefte aan hotels."

Momenteel heeft het hotel vier sterren, bedoeling is om naar vijf sterren te gaan. "Dit moet het paradepaardje van Knokke en de kust worden", stelt Bart Versluys.  "Onze kleine kuststrook van 65 kilometer lang gaat elk jaar achteruit qua hotelbeleving. De focus moet liggen op bestaande hotels die goed gerund worden. Dit is een zo goed als nieuw hotel, het is pas negen jaar operationeel. De basis is dus goed."

Walravens was al enkele jaren op zoek naar een overnemer. Die heeft hij nu dus gevonden bij Bart Versluys en Marc Coucke, die al jaren zakenpartner zijn. Beiden hebben de holding Versluys in handen.

Marc Coucke vertelt bij Radio 2 West-Vlaanderen over zijn laatste investering aan de Belgische kust:

Vzw Kusthotels moedigt investering aan

Volgens de vzw Kusthotels kunnen de andere hoteluitbaters aan de kust de nieuwe investering van Marc Coucke en Bart Versluys in hotel La Réserve alleen maar aanmoedigen. Ongeveer 20 jaar geleden werden er nog veel meer hotels uitgebaat in Knokke-Heist en dat is in de afgelopen jaren alleen maar afgenomen. 

"Hoe kleiner het aanbod is dat we aan toeristen kunnen bieden, hoe kleiner ook de vraag zal zijn", vertelt de voorzitter van de vzw Kusthotels Stefan Vanhollebeke. "La Réserve als vernieuwd vijfsterrenhotel kan ook meer internationaal publiek aantrekken. Vroeger hadden we in Knokke-Heist ook enkele grotere ketenhotels. Dat creëert een "hub" voor mensen die anders niet direct naar Knokke-Heist zullen trekken. Zo kunnen mensen de stad leren kennen en op die manier komen ook de kleinere hotels weer onder de aandacht bij nieuwe toeristen."

"Op kortere termijn kan het wel enkele negatieve gevolgen hebben voor die kleinere hotels. Maar op langere termijn is de investering in het toerisme in Knokke-Heist een goede zaak."

Meest gelezen