Testevenement Boer zoekt Bier in Diepenbeek bewijst dat 'coronaproof' een evenement organiseren zeker kan

Een evenement met meer dan 2.000 bezoekers coronaproof organiseren, dat is mogelijk. Dat blijkt uit de eerste resulaten van het testevenement Boer zoekt Bier begin deze maand in Diepenbeek.

Van de zowat 2.300 bezoekers moesten er 550 aan de ingang een test afleggen omdat ze nog niet gevaccineerd waren. Op de dag zelf bleek er niemand coronapositief en ook nu, ruim een week later, is dat op één positieve test na, nog altijd het geval.

Organisator Jaak Roggen legt uit: "Omdat er geen positieve sneltesten vooraf zijn afgenomen in ons festivaldorp, hadden we de verwachting dat er weinig coronagevallen zouden zijn." Na afloop werd dan een enquête afgenomen. "We kregen 375 antwoorden, daaruit bleek dat één persoon positief getest heeft na het testevenement. Al bij al is dit zeer goed nieuws."

"De ervaringen van de feestgangers voor en na het evenement zijn heel positief. De mensen voelden zich veilig

Jaak Roggen - organisator Boer zoekt Bier

De organisatoren wilden ook nagaan hoe bezoekers een groot evenement in coronatijd beleven en of ze zich veilig voelen. "We hebben de verwachtingen en evaluatie achteraf van de feestgangers naast elkaar gelegd. En ook dat viel heel goed mee. De ervaringen waren allemaal heel positief. De mensen voelden zich veilig en hadden achteraf een goed gevoel", zegt Roggen. "Een festival coronaproof organiseren kan dus."

Meest gelezen