©Thomas More Hogeschool

Thomas More Hogeschool maakt TikTok-serie, primeur in België

De Thomas More Hogeschool maakt de allereerste TikTok-serie in België. De jongerenreeks heet "En wa nu?" en zal vanaf 15 augustus te zien zijn op het TikTok-kanaal thomasmore.be. De serie volgt een meisje tijdens haar zoektocht naar de juiste opleiding.

"En wa nu?" is een initiatief door en voor studenten van de Thomas More Hogeschool. De serie toont Zara Miliarian, gespeeld door Parnian Robatsarpooshi (19), een 17-jarige student die op zoek gaat naar de juiste studierichting. Zara krijgt verschillende invloeden van buitenaf en probeert zo een heel aantal moeilijke keuzes te maken. 

"TikTok is een medium dat relevant is in de wereld van 17- en 18-jarigen," vertelt Jazz Sanusi, één van de studenten die heeft meegewerkt aan het project. "Studenten zijn, nu het nieuwe academiejaar eraan komt, op zoek naar informatie. Met TikTok willen we op een leukere manier de jongeren informatie bieden." Thomas More wil met de reeks de schoolverlaters gaan helpen bij hun studiekeuze. 

Bekijk hier de trailer van de eerste Belgische TikTok-serie "En wa nu?":

Op een paar weken ingeblikt

"Het tempo lag heel hoog," vertelt Sanusi. Sanusi werkte mee aan het onderzoek, schreef mee het scenario en nam vooral de rol van regisseur op zich. "Wij kregen als studenten van de Belgian Advertising School, een postgraduaat aan de Thomas More Hogeschool, de vraag om de serie te maken. Op een paar weken tijd hebben we zowel het onderzoek, de casting als de opnames kunnen doen. Het was een heel intensief proces," aldus Sanusi. Achter de schermen werkten een zestal mensen mee aan de reeks. De cast bestaat uit acht mensen.

De vraag "En wa nu?" is een vraag die je op heel wat scharniermomenten in je leven krijgt. De serie is ook zo opgebouwd. Elke aflevering eindigt met een cliffhanger en een keuze die Zara zal moeten maken "En wa nu?". 

"En wa nu?" is vanaf 15 augustus te bekijken op het TikTok-kanaal thomasmore.be.

Meest gelezen