Werknemers van bouwbedrijf in Oudsbergen krijgen boshut om te ontspannen en rustig te werken

In Oudsbergen heeft bouwbedrijf Mathieu Gijbels een hut gebouwd in het omliggende bos. In die hut - zonder wifi en telefoon - kunnen werknemers tot rust komen en ontspannen werken. Op die manier wil het bedrijf werknemers uit hun werkomgeving halen en zo meer focus en rust creëren. 

Omgeven door bos en opgebouwd uit boomstammen, zo ziet het boshuis voor werknemers van Mathieu Gijbels er uit. In de hut is geen wifi en ook geen telefoonverbinding. "We wilden een plek creëren waar werknemers rustig en geconcentreerd kunnen werken, maar waar ze evengoed tot rust kunnen komen tussen twee zware taken", vertelt Herman Verwimp van bouwbedrijf Mathieu Gijbels. "Ze kunnen geïnspireerd raken door de omgeving en worden er niet afgeleid door telefoons, internet of veel collega's. Daarom is het ook de ideale plek om een goed gesprek te voeren, bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek."

Ook mensen die zich moeten verdiepen in een moeilijk dossier, kunnen dat volgens Verwimp dan ongestoord doen in de boshut. "Maar mensen kunnen er ook 's middags hun boterhammen gaan opeten, lekker rustig in het groen."

Het boshuis van Mathieu Gijbels

Inspiratie en rust

"We willen dat het boshuis vooral een inspiratieplek is, maar ook een plek waar werknemers even tot rust kunnen komen." Het boshuis moet het mentaal welzijn van werknemers ten goede komen en burn-outs tegengaan.

Volgens Verwimp is het wel een beetje een uitdaging om mensen zo ver te krijgen het boshuis te gebruiken. "Dat is iets anders dan we gewend zijn, het is buiten het normale. Werknemers komen nu opnieuw meer naar het kantoor en we proberen hen nu aan te sporen om tussen twee vergaderingen naar het boshuis te gaan om daar hun hersenen even tot rust te laten komen, om dan erna opnieuw beter te kunnen werken. Even een wandelingetje tot aan het boshuis en terug, dat kan al veel doen voor je mentaal welzijn."

Meest gelezen