Radio 2

12-jarige Jonathan wandelt 300km voor Voedselbank: “Ik hoop dat alle  mensen eens iets doen voor het goede doel of voor elkaar”

Jonathan Peek (12) uit Averbode heeft de afgelopen maanden gewandeld voor het goede doel. Met z’n sponsortocht van 300 kilometer haalde hij 1.500 euro op voor de Voedselbank.

Mensen konden hem op twee manieren steunen. “Ze konden een vrije gift doen of mij per kilometer sponsoren”, vertelt Jonathan. Een van de wandelingen die hem het meest zal bijblijven is die in de sneeuw. “Dat was een tocht van 11,8 kilometer toen het gesneeuwd had. Maar we hadden zin om te gaan wandelen, dus zijn we vertrokken. De paden waren heel mooi door al die sneeuw. Het leek wel Doornroosje."

In totaal wandelde Jonathan 300 kilometer. “De meeste wandelingen deed ik in het weekend, maar tijdens de vakantie wandelde ik elk dag.” Z’n prestatie is goed voor een opbrengst van 1.500 euro. Niet voor hemzelf, maar voor de Voedselbank. “Ik hoop dat mensen ook iets doen voor het goede doel of voor elkaar.”

Meest gelezen