Pat Hitchcock (93), dochter van Alfred Hitchcock die ook te zien was in zijn films, is overleden

Patricia Hitchcock, de enige dochter van filmregisseur Alfred Hitchcock, is maandag overleden. Dat heeft haar dochter Katie O'Connel-Fiala bekendgemaakt. Patricia, beter bekend als Pat, verscheen in verschillende films van haar vader zoals "Psycho" en "Strangers on a train". Ze werd 93. 

Filmregisseur Alfred Hitchcock  en zijn vrouw Alma Reville krijgen in 1928 een dochter. Haar naam is Patricia Hitchcock. Ze wordt geboren in Londen, maar verhuist in 1939 met haar familie naar Los Angeles.

Pat acteert als tiener al op Broadway. Maar als ze ouder wordt, weet ze ook rolletjes in de films van haar vader te strikken. In "Psycho" speelt ze Caroline, de collega van hoofdpersonage Marion Crane (gespeeld door Janet Leigh). In de film biedt ze Crane tranquillizers aan. In "Strangers on a train" speelt ze Barbara Morton, de zus van Anne Morton, gespeeld door Ruth Roman. Ze verschijnt ook in het televisieprogramma "Alfred Hitchcock presents".

Bekijk hier Pat Hitchcock samen met Janet Leigh in een van Hitchcocks bekendste films "Psycho":

Moeder en actrice

In 1952 trouwt Hitchcock met Joseph E. O'Connell. Ze krijgt met hem drie dochters: Mary Stone, Tere Carrubba en Katie. Hoewel ze voornamelijk stopt met acteren om voor haar kinderen te zorgen, speelt ze nog mee in de televisiefilms "Skateboard", "Six characters in search of an author" en "Ladies of the corridor". 

Hitchcock werkt mee aan de verschillende documentaires die over haar vader worden gemaakt. Ze wordt ook auteur en schrijft gedeeltelijk de biografie van haar moeder "Alma Hitchcock: The woman behind the man". Daarnaast schrijft ze ook het voorwoord van de biografie over haar vader "Hitchcock piece by piece". Haar vader, Alfred, overlijdt in 1980 en in 1994 verliest ze ook haar man. Zelf wordt ze 93 jaar.

Patricia samen met haar vader Alfred op de dag van haar huwelijk (1952)

Meest gelezen