Radio 2

"Eindelijk weer strandweer": vele blije gezichten aan zee

Ze hebben geduld nodig gehad maar eindelijk komen de strandgangers weer aan hun trekken. De familie Heerman uit Bredene is blij dat ze weer met de hele familie en de strandburen aan de cabine kunnen zitten. "Het was tot nu toe niet veel soeps maar ik weiger te klagen. Die overstromingen, dat is pas erg", zegt Lieve Heerman.

26 jaar al heeft de familie Heerman een cabine aan strandpost 2 in Bredene. Lieve: "We hebben hier nog niet veel gezeten deze zomer. Daarom ben ik blij dat het vandaag weer kan! Maar ik wil niet zeuren. De overstromingen zijn veel erger dan wat minder aan je cabine kunnen zitten."

Vier generaties van de familie Heerman en enkele buren op het strand vormen een soort mini-gemeenschap. "Eigenlijk zijn we met 5 cabines naast elkaar. In de namiddag komen de kleine kinderen spelen. Dan wordt het hier gezellig druk. We spelen ook kaart. En dan is het echt om te winnen!"

Beluister hier het gesprek met Lieve in Radio 2:

Paulien van de Loo PHOTOGRAPHY

Meest gelezen