Archieffoto: ter illustratie
www.fotodp.be

Imeldaziekenhuis in Bonheiden schakelt kippen in om afvalberg te verkleinen

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden koopt 20 kippen om zo zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Kippen zijn kleine afvalverwerkers en helpen om voedselresten weg te werken. "We moesten redelijk wat voedseloverschotten weggooien. De kippen zouden tot één ton afval kunnen verwerken", zegt Stefaan Claeys van het Imeldaziekenhuis.

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden heeft beslist om 20 kippen te kopen. "Het eten dat niet door de patiënten opgegeten wordt, gaat in de vuilnisbak. We merkten dat dat voor een grote afvalberg zorgde", legt Claeys uit. "Een van de medewerkers kwam op het idee om kippen in te zetten, want die kunnen maar liefst één ton aan voedselresten opeten."

De afgelopen jaren investeerde het Imeldaziekenhuis heel wat in groene energie. "We hebben al zonnepanelen en een warmtekrachtkoppeling geplaatst. Bij de verbouwing van de inkomhal hebben we een groen dak voorzien en we werken met zo veel mogelijk duurzame materialen", vertelt Claeys aan Radio 2 Antwerpen.

We zijn een van de grootste verbruikers in de omgeving en willen daar iets aan doen

Stefaan Claeys, facilitair directeur Imeldaziekenhuis

"Groen en genezing gaan samen. Ons ziekenhuis staat in de bossen en is een van de grootste verbruikers in de omgeving, omdat heel wat machines constant draaien", legt Claeys uit. "We willen ons verbruik zo veel mogelijk reduceren en zuinig met energie omgaan. Waar het kan, wekken we zelf energie op en nu willen we dus ook op een duurzame manier ons afval verwerken. Het is een volgende stap."

Meest gelezen