Foto broodje Herman Brusselmans, Jean-Michel Teerlinck, Krookcafé

In Gent koop je vanaf nu een broodje Herman Brusselmans, Luc De Vos en Charlotte De Witte

In het Krookcafé, dat is het café verbonden aan de stadsbibliotheek De Krook in Gent, kan je sinds kort broodjes bestellen met namen van bekende Gentenaars. Je kan er een Herman Brusselmans bestellen of een vegan Charlotte De Witte.

Het café aan de stadsbibliotheek van Gent heeft na een lange coronasluiting de broodjeskaart vernieuwd op een originele wijze. De broodjes met namen van bekende Vlamingen gaan vlot de deur uit: "Je kan een Gentse classic bestellen", zegt Jean-Michel Teerlinck van het Krookcafé, "zoals een Walter De Buck, een Luc De Vos, een Romain Deconinck, een Pierke Pierlala en voor de echte Gentenaars een Pascalinetje. Dat laatste is een Martino, gekend van dé gekende zaak in de Vlaanderenstraat."

Beluister het interview met Jean-Michel Teerlinck

Foto broodje Pierke Pierlala, Jean-Michel Teerlinck, Krookcafé

Volledig nieuwe kaart

"We wilden een nieuwe insteek", legt Teerlinck uit. "We zijn uiteindelijk 17 maanden gesloten geweest. We hebben een volledige nieuwe kaart met onze pistolés gelanceerd. Omdat we iets nieuws wilden, hebben we elke pistolé een wijze naam van een bekende Gentenaar gegeven."

De Isolde Lasoen is een gegrilde pistolé met avocadospread en een zachtgegaard eitje. Het eigeel komt eruit als je erop bijt
Jean-Michel Teerlinck van het Krookcafé

Teerlinck heeft een persoonlijke favoriet: "De Isolde Lasoen is een gegrilde pistolé met avocadospread en een zachtgegaard eitje. Op het moment dat je erop bijt, komt het eigeel eruit. Fantastisch. De tweede favoriet is een Romain Deconinck: een américain préparé, een eitje, cresson en een beetje mayonaise."

Hieronder een foto van het Isolde Lasoen-broodje:

kasto80

Meest gelezen