NINA-columniste Lara Switten (35) die schreef over haar leven met kanker overleden

NINA-columniste Lara Switten (35) is overleden. Ze leed aan baarmoederhalskanker en was moeder van drie kinderen. Ze schreef over het moederschap, leven met kanker en alle ups en downs die daarmee gepaard gingen.

Lara Switten was net zwanger van haar derde kind, toen ze te horen kreeg dat ze kanker had. Al tijdens die zwangerschap begon ze met haar column in NINA, een rubriek op HLN en weekendbijlage bij Het Laatste Nieuws. Ze schreef daarin wat ze meemaakte en hoe ze omging met haar ziekte.

In het najaar van 2020 werd duidelijk dat ze niet meer te genezen was. Ze beviel in december nog van haar derde kind. Daarna ging haar gezondheidstoestand er snel op achteruit. De zwangerschap en de behandelingen hadden haar erg verzwakt.

In haar laatste columns schreef ze vooral veel over afscheid nemen. "Ik ben een harde tante, altijd al geweest, maar ik ben op", schreef ze in een van haar laatste bijdragen. Gisteren is ze uiteindelijk ingeslapen, omringd door haar geliefden.

"Lara zal altijd ons lichtpuntje zijn", klinkt het in een bericht op Instagram. "De energie ontbreekt ons om iedereen van een antwoord te voorzien, maar weet dat alle liefde, alle steun, alle kaarsjes en kaartjes oprecht hartverwarmend zijn."

Meest gelezen