Chinese TikTok meest gedownloade app ter wereld, verslaat zo concurrenten Whatsapp, Facebook en Instagram

TikTok was vorig jaar de meest gedownloade app ter wereld. De Chinese videoapp verslaat zo zijn Amerikaanse concurrenten Facebook, Whatsapp en Instagram. Dat blijkt uit gegevens van het Amerikaanse onderzoeksbureau App Annie.

De app die in handen is van het Chinese bedrijf ByteDance zag tijdens de pandemie zijn populariteit fors toenemen. Facebook, Whatsapp, Instagram en Messenger vervolledigen de top-vijf - die vier apps zijn allemaal in Amerikaanse handen.

TikTok zelf zegt dat het wereldwijd over 700 miljoen maandelijkse gebruikers beschikt. Het bereik van Facebook en zijn verschillende apps is echter nog altijd veel groter: meer dan 3,5 miljard mensen gebruiken minstens eenmaal per maand een van die vier apps.

Wat is TikTok precies? Ontdek het hier in 1 minuut:

Videospeler inladen...

In 2019 kende TikTok even een moeilijke periode, nadat de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump had geprobeerd om de app te verbieden. Volgens de oud-president werden gebruikers op vraag van Peking bespioneerd. Trumps uitspraken konden de groei van de app echter niet tegenhouden.

Meest gelezen