© Clément Philippe - creative.belgaimage.be

Na alle regenbuien van afgelopen tijd, lijkt er nu beterschap (mét zon) op komst: deze week kan het 28 graden worden 

Het lijkt erop dat de zon eindelijk zal doorbreken de volgende dagen, na alle regenbuien van de afgelopen tijd. Morgen kan de temperatuur zelfs oplopen tot 28 graden. 

"Een kwakkelzomer". Zo mogen we juli en augustus tot nu toe wel omschrijven. Juli was de natste maand in maar liefst 40 jaar. De zon scheen amper 170 uur en 9 minuten, een pak minder dan de 203 uur die ze normaal schijnt.

Er lijkt nu beterschap op komst, want de komende dagen belooft het droog en zonnig te worden. Vandaag wordt het nog wisselend bewolkt, maar zal het op de meeste plaatsen droog blijven. De maxima lopen tussen 19 en 24 graden. Wel geldt er in Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg nog tot 9 uur vanmorgen code geel voor mist. 

Ook volgende nacht kan er opnieuw plaatselijk wat nevel of mist vormen en die mistbanken zullen ook morgenvroeg nog te zien zijn. Eens die verdwenen zijn, krijgen we zon. In de loop van de dag ontwikkelen er zich wat stapelwolken, maar de kans op een bui is erg klein. Het wordt vrij warm met maxima tussen 22 en 28 graden.

Vrijdag is het overwegend droog met een wisselende bewolking. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af. Naar de avond toe wordt het licht bewolkt. Ook nu wordt het aangenaam, tussen 20 en 24 graden. 

In het weekend is de kans op een bui opnieuw iets groter. Zonnige momenten en wolkenvelden wisselen elkaar af, maar we krijgen wel opnieuw temperaturen rond de 20 graden. 

Bekijk hier hoe het weer de komende dagen zal zijn:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen