Woonzorgcentrum Tongeren maakt serviceflats beschikbaar voor slachtoffers watersnood

In Zuid-Limburg en Vlaams-Brabant stellen enkele private woonzorgcentra serviceflats ter beschikking voor slachtoffers van de overstromingen in Wallonië. Ook woonzorgcentrum Aurora in Tongeren stelt vier flats ter beschikking waar meerdere mensen tijdelijk in kunnen verblijven. 

In Tongeren staan vier serviceflats leeg en die willen ze nuttig gebruiken. Nog andere Zuid-Limburgse woonzorgcentra maken plaats en in Vlaams-Brabant bekijken ze ook wat ze kunnen doen. Ze doen dat na een oproep van Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) en koepelorganisatie van woonzorgcentra Vlozo. 

We zitten met een beschermde en gevaccineerde populatie. De voorwaarden om mensen hier te laten verblijven moeten we nog bekijken

Carlo Steegmans, woonzorgcentrum Aurora Tongeren

Carlo Steegmans van woonzorgcentrum Aurora in Tongeren vertelt dat het idee al langer op tafel lag. “Oorspronkelijk wilden we de collega’s in Luik opvangen, maar die hebben ter plekke hulp gekregen. Dus nu trekken we het idee door en helpen we mensen buiten de organisatie.” De serviceflats in Tongeren zijn geen meerkamer flats, maar Steegmans is overtuigd dat ze daar creatief mee kunnen omgaan voor grotere gezinnen.

Steegmans benadrukt wel het belang van duidelijke afspraken rond de vaccinatievoorwaarden. “We zitten met een beschermde en gevaccineerde populatie. De voorwaarden om mensen hier te laten verblijven moeten we nog bekijken, want we willen dat alles veilig gebeurt.” De flats zijn meteen ter beschikking, maar het is nog niet duidelijk wanneer er getroffen bewoners naar Tongeren zullen komen.

Meest gelezen