Fos Fotografie

Woonzorgcentrum Zoutleeuw biedt slachtoffers van watersnood serviceflats aan

Het woonzorgcentrum Ravelijn in Zoutleeuw stelt een tiental serviceflats ter beschikking voor slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Het gaat zo in op de oproep van het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (Vlozo) bij woonzorgcentra aan de taalgrens om mensen op te vangen die geen huis meer hebben door de overstromingen.

"We gaan een aantal assistentiewoningen ter beschikking stellen voor die mensen, waar ze in samenspraak met de verzekeringsmaatschappij en onder coördinatie van de Waalse vereniging van steden en gemeenten een aanvraag kunnen doen om hier tijdelijk te komen wonen", zegt Robert Zoons van woonzorgcentrum Ravelijn in Zoutleeuw.

 "De prijs bestaat normaal uit een huurcomponent en een dienstencomponent", zegt Zoons. "Voor de mensen vanuit het crisisgebied gaan we enkel de huurcomponent in rekening brengen. Er zal transparant gecommuniceerd worden naar die mensen over de kostprijs. Dat zal vooral vanuit de verzekering worden opgenomen."

Inventaris van beschikbaarheden

In totaal kan het woonzorgcentrum Ravelijn een tiental assistentiewoningen ter beschikking stellen. "We hebben nog redelijk wat woningen ter beschikking omdat we een nieuwbouwproject hebben dat pas is opgestart in september 2019", zegt Zoons. "Toen kwam corona en was het niet evident om mensen te huisvesten binnen onze assistentiewoningen."

Die woningen zullen nu dienst doen om Walen tijdelijk op te vangen die getroffen zijn door overstromingen. "De bedoeling is om nu een inventaris te maken van de beschikbaarheden, zodat we dat op korte termijn kunnen openstellen", zegt Johan Staes van Vlozo.

Meest gelezen