Radio 2

17-jarige jongen die verdween voor kust van Oostende is dood teruggevonden

In Oostende is het lichaam teruggevonden van de 17-jarige jongeman die daar vanmiddag in zee verdwenen is. Dat bevestigt de plaatsvervangende gouverneur van West-Vlaanderen. Uren werd er met man en macht gezocht naar de jongeman. 

De 17-jarige jongen was samen met enkele vrienden uit Brussel vandaag naar Oostende getrokken. Rond 16 uur zagen zijn vrienden hem richting de zee lopen, maar nadien was er geen enkel spoor meer van de jongeman. Er werd een grote zoekactie op poten gezet. 

Een reddingshelikopter cirkelde voortdurend rond in de buurt van de westelijke strekdam, terwijl ook verschillende boten naar de drenkeling zochten. Tegelijk werd ook op het strand en de dijk gezocht door de lokale politie en de strandredders. 

Rond 18.30 uur verplaatste de zoekactie zich in de richting van de Oostendse Oosteroever en Bredene. Zonder het gehoopte resultaat. Om iets voor 20 uur werd het levenloze lichaam van de jongeman teruggevonden. Volgens waarnemend burgemeester Kurt Claeys (Open VLD) bevond hij zich niet ver van de plaats waar hij verdween.

Burgemeester Kurt Claeys: "Ik denk dat we hier moeten spreken van een heel jammerlijk ongeluk".

Videospeler inladen...

De vrienden en de familie van de jongen krijgen net als de strandredders de nodige psychologische bijstand. Politie en parket zullen een onderzoek voeren naar de precieze omstandigheden van de verdwijning en het overlijden, de zwemzone was wel bewaakt.

Bekijk hier de beelden van de zoekactie:

Videospeler inladen...
Radio 2

Meest gelezen