Cannabisplantage met 650 plantjes opgerold

De Lokale politiezone Neteland heeft een beginnende cannabisplantage aangetroffen in de Doornestraat in Morkhoven. In de woning stonden zo'n 650 jonge plantjes. De agenten konden ter plaatse twee Nederlanders arresteren.  

De politie-inval kwam er na meldingen van omwonenden. Zij waarschuwden de politie voor het verdachte gedrag van de bewoners. Na verder onderzoek besloot de politie het huis binnen te vallen. De agenten troffen er een plantage aan die net opgestart was. 

Volgens commissaris Dirk Van Peer was de plantage nog lang niet klaar om te oogsten: "Het gaat hier eigenlijk om stekjes. Die plantjes moeten nog groeien voor ze geoogst kunnen worden." In het huis waren twee Nederlanders aanwezig. Zij worden vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout. 

Meest gelezen