Drie Leuvense sportclubs worden volledig rookvrij

Vanaf 16 augustus zijn drie Leuvense sportterreinen compleet rookvrij. Bij Korfbalclub KC Leuven, Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld (OH Leuven) en Rugbyclub Leuven zijn vanaf maandag geen sigaretten meer te zien. Daarmee zijn ze ook de eerste rookvrije sportclubs van de stad.

In het kader van "Generatie Rookvrij", een beweging die elk kind rookvrij wil laten opgroeien, krijgen de clubs ook een erkenning van de satd Leuven. "Kinderen kopiëren gemakkelijk gedrag van volwassenen, zeker van mensen naar wie ze opkijken zoals sporters, trainers en ouders", zegt Bianca François, voorzitter van Korfbalclub Leuven. "Met dit initiatief geven we het goede voorbeeld."

Wim Labie van Rugbyclub Leuven sluit zich daar volledig bij aan. "We beginnen er dit seizoen onmiddellijk aan. Roken is een raar beestje, dus we gaan eerst iedereen aanspreken om te roken in de aangegeven rookzone, uit het zicht van alle kinderen. Na verloop van tijd gaan we strenger ingrijpen bij overtredingen."

Andere sportclubs

“In andere steden en in het buitenland zie je vandaag meer en meer dat sportclubs de sigaret volledig bannen. Vanuit de stad kunnen wij het initiatief van deze drie clubs alleen maar aanmoedigen", zegt schepen van sport Johan Geleyns (CD&V). "Ook passief roken blijft ongezond en hoort niet bij de uitstraling van een sportclub. We hopen dat er binnenkort nog sportclubs volgen. Die zullen uiteraard ook onze ondersteuning krijgen."

Meest gelezen