AFP or licensors

Extra vaccinatiedag voor Crammerock: "Nu een J&J-spuitje, 3 september naar het festival"

Stekene organiseert vandaag een extra vaccinatiedag en gaat daarmee in op de vraag van het muziekfestival Crammerock. "We hebben vaccins van Johnson & Johnson op overschot. Wie vandaag een afspraak maakt voor zo'n spuitje, kan op 3 en 4 september naar het festival met het Covid Safe Ticket", zegt schepen Gunter Van Campenhout (Gemeentebelangen).

Ben je boven de 18 jaar, ben je nog niet gevaccineerd, maar wil je wel graag naar Crammerock? Dan kan je vandaag een afspraak maken in het vaccinatiecentrum van Sint-Gillis-Waas voor een vaccin van Johnson & Johnson. Let wel: dit geldt alleen voor inwoners van Stekene en Sint-Gillis-Waas. 

Van dat vaccin heb je maar 1 dosis nodig. "Dus als je vandaag je spuitje krijgt, heb je binnen 14 dagen een geldig Covid Safe Ticket. Zo kan je naar het festival zonder dat je je op voorhand moet laten testen", verduidelijkt schepen van Cultuur en Evenementen Gunter Van Campenhout.

De gemeente kan dit organiseren omdat er vaccins van Johnson & Johnson op overschot waren. "Op vraag van Crammerock hebben we heel snel actie ondernomen om de extra vaccinatiedag deze week nog te organiseren. Zo zijn we op tijd voor het festival op 3 en 4 september", vertelt de schepen. 

We hopen dat het muziekfestival een stimulans is voor de vaccintwijfelaars

Schepen voor evenementen Gunter Van Campenhout (N-VA)

Met de extra vaccinatiedag hoopt Van Campenhout de vaccinatiegraad in Stekene en Sint-Gillis-Waas verder omhoog te krijgen. "Het loopt eigenlijk heel goed. Op dit moment is 72 procent van onze inwoners volledig gevaccineerd en 81 procent heeft een eerste prik gekregen. Maar er zijn dus zeker nog een aantal mensen die te overtuigen vallen om zich alsnog te laten vaccineren. We hopen dan ook dat het festival een stimulans is voor de twijfelaars", besluit de schepen.

kasto80

Meest gelezen