Kenny en zijn vrouw Leentje

Gevulde boekentassen voor kinderen in Verviers: "Al honderd verzameld, maar we mikken op duizend"

Hamburgerzaak 'The Snax' uit Elewijt roept op om een boekentas helemaal klaar te maken voor de kleinste slachtoffers in Verviers. Na de overstromingen in Wallonië zijn veel kinderen al hun schoolspullen kwijt. Eigenaar Kenny Mareels gaat de boekentassen persoonlijk afgeven. "Hopelijk kunnen ze aan het nieuwe schooljaar beginnen met een goed gevoel."

Voor Kenny is het niet de eerste actie voor de slachtoffers van de overstromingen. Hij verzamelde al kleren en voedsel, maar nu wil hij de jongste slachtoffers helpen. "We hebben onze klanten gevraagd om een boekentas te maken alsof het voor hun eigen kind zou zijn. Zo hebben we boekentas voor een vijfjarig meisje maar ook voor een twaalfjarige jongen."

Zondag 22 augustus gaat Kenny zelf naar Verviers om de boekentassen uit te delen. "Ik wil zeker zijn dat ze niet ergens in een magazijn belanden. Dat vroeg de organisator in Verviers ook", verklaart hij. "De boekentassen sorteren we per leeftijd, zodat de kinderen zelf kunnen kiezen. We zitten al aan honderd rugzakken, maar liefst wil ik duizend boekentassen afgeven."

Ik wil zeker zijn dat de rugzakken niet ergens in een magazijn belanden
Kenny Marseels

De actie gaat nog verder dan enkel boekentassen. "Ook fietsen en steps zijn vaak nodig om naar school te geraken. Kinderfietsen, steps, helmen en andere toebehoren zijn ook meer dan welkom." Iedereen die wil helpen kan een rugzak brengen naar 'The Snax' in Elewijt tot vrijdag 20 augustus.

Meest gelezen