Minder aardbeien door slecht weer van afgelopen weken: "Hopelijk blijft het nu een tijdje beter"

Door de regen van de voorbije weken zijn er minder aardbeien en zijn ze ook kleiner. Dat is onder meer te merken op de veiling van Hoogstraten. Duurder zijn ze echter niet geworden. Dat komt omdat er ook minder aardbeien gegeten werden, zegt Luc Bruneel van Coöperatie Hoogstraten. Gelukkig is er beterschap op komst met een paar mooie, zonnige dagen.

Er zijn minder aardbeien op de veiling van Hoogstraten door het slechtere weer van de afgelopen weken. "Vochtige lucht is niet goed voor de aardbeien. Er waren er dus minder,  maar geen tekorten, omdat er ook minder vraag is. Als het slecht weer is, dan hebben de mensen minder zin in een coupe aardbei bijvoorbeeld", zegt Bruneel.

De komende dagen ziet het weerbericht er eindelijk zomers uit en dat is ook goed nieuws voor de aardbeitelers. "Een aardbei heeft zon en licht nodig", legt Bruneel uit. "Hopelijk blijft het een tijdje goed weer, want het is jammer als het harde werk van telers verloren gaat."

Moederdag

Ook Moederdag op 15 augustus geeft goede vooruitzichten. "Aardbeien zijn een verwenproduct en op Moederdag willen we allemaal onze mama's verwennen met bijvoorbeeld een ontbijtje met aardbeien", vertelt Bruneel. "Veel van onze handelspartners hebben al de nodige bestellingen geplaatst."

Meest gelezen