Alweer prijs in vermaard ‘drugspand’ in Zaventem: 1.000 cannabisplantjes ontdekt jaar nadat er cocaïnelab werd opgerold

In Zaventem heeft de politie woensdag een cannabisplantage met zo'n duizend planten ontdekt in een woning in de Van Parijslaan. In dezelfde woning werd vorig jaar ook al een cocaïnelab ontmanteld, dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde, dat daarmee de berichtgeving van Het Laatste Nieuws bevestigt. Een man van 23 werd aangehouden.  

De politie van Zaventem heeft in een woning in de Van Parijslaan een cannabisplantage opgedoekt met bijna 1.000 plantjes. Er werd ook ruim 30 kilo geoogste cannabis aangetroffen. "In de woning pakte de politie ook een 23-jarige verdachte op. Hij werd inmiddels ook aangehouden", zegt parketwoordvoerder Sabine Lievens. “De plantage was verdeeld over vier kamers, gelegen op de zolderverdieping. Elke kweekruimte was uitgerust met een ventilatie- en aircosysteem.” 

Albanese drugbende en cocaïnelab

Opmerkelijk: in de woning werd in maart 2020 nog een cocaïnelab ontdekt, vermoedelijk van een Albanese drugsbende. Toen viel de politie in een onderzoek van het parket van Leuven binnen op verschillende plekken in Jette, Brussel, Ganshoren en Zaventem. Bij die actie werden 770 kilogram cocaïne, 600.000 euro cash geld en zes vuurwapens aangetroffen. Zeven verdachten werden toen opgepakt. 

Het kopstuk van die bende kreeg eind juni negen jaar cel en zijn kompanen een gevangenisstraf tussen drie en zeven jaar voor de aanmaak en verkoop van drugs. Voor alle duidelijkheid: de verdachte die nu werd aangehouden, maakte geen deel uit van de bende die er in 2020 actief was.

Meest gelezen