Belga Image

Natuurpunt wil geen nieuwe woningen op twee gronden in Overboelare: "Ze liggen in overstromingsgebied"

Natuurpunt verzet zich tegen een aanvraag om huizen te  bouwen op een paar percelen grond in Overboelare bij Geraardsbergen. De percelen palen aan een reservaatgebied dat de voorbije jaren geregeld te kampen had met wateroverlast. "Daar bouwen is wraakroepend in deze tijd van klimaatopwarming," vindt Natuurpunt.

Willem Boonen van Natuurpunt is verbaasd dat er een openbaar onderzoek loopt om te bouwen op 2 percelen grond in Overboelare. Het zijn percelen die palen aan een natuurgebied: "Dat is altijd al overstromingsgebied geweest voor de Dender. Vroeger overstroomde dat om de 5 jaar, nu is het al 11 jaar geleden, maar het kan weer gebeuren." 

Problemen zoeken

Het is problemen zoeken, vindt Natuurpunt. "Mensen die daar een huis bouwen, gaan vroeg of laat natte voeten hebben. Het is een droevige zaak zowel voor toekomstige bewoners als voor de gemeenschap." 

Boonen geeft toe dat er op de percelen mag gebouwd worden. "Volgens de vroegere politiek werd dat mogelijk gemaakt." Maar het huidige bestuur moet dat volgens hem rechtzetten. 

Het stadsbestuur van Geraardsbergen laat weten dat het, voordat het eventueel een bouwvergunning verleent, zeker rekening zal houden met de adviezen rond wateroverlast.

kasto80

Meest gelezen