KCTV

Staatstelevisie Noord-Korea toont nieuwe beelden van overstromingen, ook vrees voor hongersnood

Op nieuwe beelden die door de Noord-Koreaanse staatstelevisie KCTV werden uitgezonden is te zien hoe het land kampt met hevige watersnood. Bruggen zijn ingestort, huizen staan tot aan het dak onder en ook landbouwvelden worden getroffen door wateroverlast. 

Normaal horen we weinig over de gang van zaken in het geïsoleerde Noord-Korea, maar dit is al de tweede keer in een week tijd dat staatszender KCTV beelden van overstromingen in het land brengt. Een groot verschil met de meestal euforische berichten over parades en militaire oefeningen die de zender de wereld instuurt. 

Vorige week meldde KCTV al dat 1.170 huizen beschadigd zijn geraakt door de eerste overstromingen, zo'n 5.000 inwoners werden geëvacueerd in de provincie Hamgyŏng-namdo. De nieuwe overstromingen zouden nu vooral de meest noordelijke provincie Hamgyŏng-pukto treffen, ook aan de oostkust van het land. 

Bekijk hieronder beelden van de overstromingen. Deze beelden werden verspreid door de Noord-Koreaanse staatstelevisie KCTV, ze zijn dus moeilijk te verifiëren.

Videospeler inladen...

Eerder deze week gaf de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un de opdracht om hulpgoederen te sturen naar de regio’s die getroffen werden door overstromingen. Premier Kim Tok-hun bezocht gisteren enkele overstroomde gebieden en plaatsen waar de oogst onder druk staat.

De Noord-Koreaanse leider had in juni nog toegegeven dat zijn land te kampen had met een "gespannen voedselsituatie". Het aanhoudende noodweer dreigt de toestand alleen maar erger te maken. Het voedseltekort in het land kan volgens een prognose van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN oplopen tot 860.000 ton.

KCTV; landbouwgrond onder water in Noord-Korea

Meest gelezen