BEKIJK - De zomer van 1996 veranderde ons land voorgoed toen Marc Dutroux gevat werd, hoe zat de zaak nu weer in elkaar?

Dag op dag 25 jaar geleden daverde ons land op z'n grondvesten: Marc Dutroux werd gearresteerd. Hij werd vijand nummer 1 toen duidelijk werd welke gruweldaden hij op zijn kerfstok had: ontvoering, gijzeling en verkrachting van zes jonge meisjes, vier van hen vermoordde hij ook: Julie, Mélissa, An, Eefje, Sabine en Laetitia. 25 jaar na de feiten zijn de beelden van toen nog altijd even beklijvend, we tonen je in vier minuten waar de zaak nu weer over ging.

Niemand was zich er op 13 augustus al echt van bewust, maar vanaf dan zou ons land nooit meer hetzelfde zijn. Die dag arresteerden speurders ene Marc Dutroux, een klusjesman uit Marcinelle bij Charleroi. Ze verdachten hem ervan dat hij betrokken was bij de ontvoering van Laetitia Delhez. Maar al snel bleek dat Dutroux niet alleen Laetitia had ontvoerd, maar ook de 12-jarige Sabine Dardenne. En dat hij ook Julie en Mélissa, An en Eefje en zijn handlanger Bernard Weinstein had vermoord. 

De zaak joeg een schokgolf van woede en verdriet door ons land. Bekijk hier in vier minuten hoe de zaak-Dutroux nu weer in elkaar zat, met de beklijvende beelden uit de zomer van 1996 en de jaren erna:

Videospeler inladen...

Ook voor radio maakten we een overzicht van de gebeurtenissen in de zaak-Dutroux. Dat kan je hier beluisteren:

Hoe hebben gerechtsjournalisten Caroline Van den Berghe en Leo Stoops de zaak-Dutroux beleefd? Beluister het hier in deze podcast:

Meest gelezen