Paardenkliniek Equitom in Lummen mag toch uitbreiden: "Wij zijn heel blij"

Paardenkliniek Equitom in Lummen mag dan toch uitbreiden. Daardoor kan er een nieuwe hal gebouwd worden, met aan de ene kant herstelboxen voor zo'n 70 zieke en revaliderende paarden, en aan de andere kant een nieuw operatiekwartier en onderzoeksruimte. 

In februari had de gemeente Lummen al een vergunning gegeven voor de uitbreiding, maar die werd vernietigd door de Vlaamse Overheid. Nu heeft de Limburgse deputatie beslist dat de paardenkliniek toch kan uitbreiden met 2.400 m².

Operatiezaal van glas

"Ik ben heel blij met deze vergunning", zegt Tom Mariën van Equitom. "Het wordt een gebouw met stallen om zieke paarden te huisvesten en daarnaast komt er ook een nieuwe operatie unit, met een gloednieuwe operatiezaal. Die zal helemaal in glas zijn voor de steriliteit. De technologie laat toe om tijdens de operatie het röntgenbeeld te visualiseren in de wand van de operatiezaal. Ik ben er dus heel blij mee en hoop dat we de werken snel kunnen starten."

Meest gelezen