Videospeler inladen...

Peru neemt 2,2 ton cocaïne in beslag, mogelijk bestemd voor België

In Peru, in de haven van Callao, hebben anti-drugsagenten  een lading cocaïne in beslag genomen bestemd voor ons land. Dat heeft de Peruaanse politie gemeld. Het gaat om 2,2 ton cocaïne, verspreid over 71 pakketten met specifieke logo's op. 

De drugs die in Peru in beslag werden genomen, zaten verstopt in een container met koffie. Ze hebben volgens de politie een straatwaarde van zo'n 75 miljoen euro.

De operatie vond plaats in een van de magazijnen in de haven van Callao. De belangrijkste haven van Peru. Het hoofd van de antidrugsafdeling Jhonel Castillo zegt aan Peruaanse media dat ze de drugsbende op het spoor zijn. Op de pakketten staan logo's afgebeeld, namelijk een pistool of een kruis, door deze logo's meent de politie dat ze de organisatie kan identificeren. 

Een van de grootste cocaïneproducenten ter wereld

Peru is een van de grootste cocaïneproducenten ter wereld. In het land zijn ook drugskartels uit Mexico en Colombia actief. 

De haven van bestemming van de drugs werd niet meegedeeld, maar vanuit Callao vertrekken er containertransporten naar Antwerpen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen