Sint-Niklaas neemt extra maatregelen tegen feestende jongeren die het te bont maakten

Sint-Niklaas zet extra stewards en politie in, omdat feestende jongeren het vorig weekend te bont maakten op het Sint-Nicolaasplein. "Het is volledig uit de hand gelopen.  Laat ons hopen dat zoiets niet meer gebeurt", reageert burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA).

Vorig weekend liep het uit de hand op het Sint-Nicolaasplein. "Op dat plein zijn terrassen ingericht en er was een dj aan het draaien", vertelt burgemeester van Sint-Niklaas Lieven Dehandschutters (N-VA). "Dat verliep allemaal vrij rustig, totdat iemand de aanwezigen begon op te hitsen om te gaan dansen. Er was al wat gedronken, dus daar zijn mensen op ingegaan. En van het ene kwam het andere."

Dit is ontoelaatbaar. Volwassenen horen niet thuis op speeltuigen voor kinderen

Op het Sint-Nicolaasplein staat een speeltuin voor kinderen. "Tientallen mensen zijn na middernacht op die speeltuigen geklommen om daar te dansen en wild te keer te gaan. Dat vind ik echt niet kunnen", reageert de burgemeester. "Voor de coronamaatregelen enerzijds, want je moet aan tafel blijven zitten. Maar ook los van corona is dit een grote overtreding. Dat is een speelterrein voor kinderen en op die toestellen horen geen volwassenen thuis. Dit is du jamais vu, dit is ontoelaatbaar, zoiets doe je niet."

Alerte dj en meer controle

"Ik denk dat het vorig weekend uit de hand is gelopen door een samenloop van omstandigheden. Ik hoop dan ook dat het een eenmalige gebeurtenis was", zegt Dehandschutter. Toch neemt de stad een aantal maatregelen. "We gaan volgend weekend voldoende stewards voorzien om alles in goede banen te leiden. We gaan ook vragen aan de dj om alert te zijn. Wanneer het foutloopt, kan hij bijvoorbeeld de muziek stilleggen. Ten slotte gaan we ook de politieaanwezigheid verhogen", besluit de burgemeester. 

kasto80

Meest gelezen