Vader van Britney Spears bereid te stoppen als haar bewindvoerder: "Een grote overwinning"

De vader van Britney Spears is bereid te stoppen als bewindvoerder van zijn dochter, zo berichten Amerikaanse media op basis van gerechtsdocumenten. Daarmee lijkt de Amerikaanse zangeres na een lange strijd haar slag thuis te halen. De advocaat van haar vader ziet nog altijd geen reden om te stoppen als bewindvoerder, maar schrijft dat zijn cliënt een stap opzij zet om een einde te maken aan de "publiekelijke strijd" met zijn dochter.  Britney's advocaat spreekt van een "grote overwinning".

“My loneliness is killing me” zong Britney in haar megahit “Baby one more time”, uit 1998. Maar wat de Amerikaanse zangeres al sinds 2008 als een molensteen om de nek hangt, is de enorme afhankelijkheid van haar vader, Jamie Spears.

Na een mentale inzinking werd Britney dertien jaar geleden namelijk onder curatele gesteld. Haar vader bepaalt sindsdien wat ze met haar vermogen - geschat op een slordige 60 miljoen dollar - mag doen. 

Zijn toezicht gaat heel ver: de zangeres - 39 jaar intussen - moet zich schikken naar zijn regels over autorijden, kledij en sociale media. Het gaat zelfs zo ver dat Spears niet zonder de toestemming van haar vader zwanger mag worden, terwijl ze graag een kind wil met haar vriend. (Lees verder onder de foto.)

Jamie Spears is al 13 jaar de bewindvoerder van zijn wereldberoemde dochter

Rechtszaak

De zangeres probeerde de afgelopen maanden vanonder het vaderlijke juk te geraken en opnieuw zeggenschap te krijgen over haar financiën en haar leven. Daartoe startte ze een petitie op en stapte ze naar de rechter. 

Die zaak zou in september moeten voorkomen, maar er komt nu al schot in de zaak. Uit documenten die de advocaat van Jamie Spears bij de rechtbank heeft ingediend blijkt dat hij zich inschikkelijk zal tonen, al is dat niet helemaal van harte. 

“Er zijn feitelijk geen redenen om meneer Spears te schorsen of te verwijderen als bewindvoerder (...) en het is heel discutabel of een verandering van bewindvoerder op dit moment in het belang is van mevrouw Spears”, schrijft de advocaat van vader Spears. 

Meneer Spears gelooft niet dat een publieke strijd met zijn dochter over zijn taak als bewindvoerder in haar belang is.

Advocaat van Jamie Spears

Maar dan komen toch de verlossende woorden. “Desalniettemin, en zelfs terwijl meneer Spears het doelwit blijft van ongerechtvaardigde aanvallen, gelooft hij niet dat een publieke strijd met zijn dochter over zijn taak als bewindvoerder in haar belang is.” 

En dat doet vader Spears besluiten om met de rechtbank en (de advocaat van) zijn dochter mee te werken aan een vlotte overgang naar een nieuwe bewindvoerder. Tot die gevonden is, blijft haar vader bewindvoerder. (Lees verder onder de tweet met de bewuste passage uit de rechtbankdocumenten.)

"Grote overwinning"

Mathew Rosengart, de nieuwe advocaat van Britney Spears, laat in een reactie weten dat het een "grote overwinning" is en "een nieuwe stap in de richting van rechtvaardigheid." 

Na het bekend worden van het nieuws heeft Britney Spears zelf deze tekening op Instagram gezet:

Meest gelezen