NVE

Voetbalfans KAA Gent in tijdslots naar wedstrijden in Ghelamco Arena

Om ervoor te zorgen dat de fans van KAA Gent niet lang in de rij moeten staan en op tijd voor de wedstrijd zijn, werkt de voetbalclub met tijdslots. Dat is nodig om de Covid Safe Tickets te controleren. Zondag speelt Gent tegen Mechelen, er worden tot 18.000 bezoekers verwacht. De vroegste fans moeten al om 13u30 aan de Ghelamco arena zijn voor de wedstrijd die om 16u00 begint. "Er is entertainment voorzien," zegt CEO Sebastien Ronse. Bovendien is het een rotatiesysteem. Wie nu vroeg komt, mag volgende keer later.

Fans van KAA Gent kunnen zondag weer voluit supporteren voor hun ploeg in de Ghelamco arena. Gent speelt dan tegen Mechelen. Er worden tussen de 15.000 en 18.000 mensen verwacht in het stadion. Die mogen binnen volgens de coronamaatregelen, ze moeten tonen dat ze gevaccineerd zijn, of bewijzen dat ze corona hebben gehad of negatief zijn getest. "Om die Covid Safe attesten te scannen rekenen we 10 seconden per persoon," zegt CEO Sebastien Ronse. 

Gangen en 40 controlepoorten

Dat er weer zoveel mensen naar het stadion kunnen komen is tegelijk een opluchting en een last, volgens de CEO. Het is een opluchting dat iedereen weer voluit kan gaan, "maar een last voor de mensen die vroeg moeten komen en voor ons om het te organiseren." Met dranghekkens wordt een gang gemaakt waar 40 'gates' zijn waar de Covid Safe attesten en identiteitskaarten gescand worden. Verderop worden de voetbaltickets gecontroleerd. Omdat dat tijdrovend is, werkt KAA Gent met tijdslots.

Zoveel supporters is tegelijk een opluchting en een last
Sebastien Ronse, CEO KAA Gent

Drie tijdslots

De wedstrijd zondag tegen Mechelen begint pas om 16u00, maar het eerste tijdslot start om 13u30. "We dringen er echt op aan dat iedereen de tijden respecteert," zegt Ronse. "Als mensen wachten om te komen, dan zal niet iedereen op tijd naar de wedstrijd kunnen." De bezoekers kunnen wel tegelijk naar huis. Om te verhinderen dat het niet altijd dezelfden zijn die vroeg moeten komen, is er een rotatiesysteem. Wie nu in het vroege slot zit, kan bij een volgende wedstrijd naar het tweede en dan naar het derde slot.

Animatie

KAA Gent trakteert de vroege vogels op entertainment in ruil voor het wachten in de arena. Zondag komen bijvoorbeeld enkele Olympische atleten langs. "Bashir Abdi en enkele hockeymannen zullen langs de promenade lopen en fans kunnen een handtekening vragen. Het wordt voor bezoekers ook mogelijk om zelf een drankje te halen en op de promenade te lopen zonder mondmasker, want we zijn zeker dat iedereen beschermd is", volgens Sebastien Ronse. 

kasto80

Meest gelezen