Chiro Nieuwpoort

Helft chiromeisjes uit Nieuwpoort testen positief na kamp: "Vooral blij dat we een kamp hadden"

De helft van de chiromeisjes uit Nieuwpoort die zondag terugkwamen van hun kamp, heeft positief getest op het coronavirus. Alle 95 deelnemers moeten in quarantaine blijven, behalve wie al volledig gevaccineerd is én negatief test of een herstelcertificaat heeft. 

Van de 95 chiromeisjes uit Nieuwpoort die zondag terugkwamen van hun kamp, hebben er ondertussen 45 positief getest. De leidsters en leden van Chiromeisjes De Branding Nieuwpoort hadden er een geslaagd 10-daags zomerkamp opzitten. De volgende dag lieten 3 leden zich testen voor corona, omdat ze zich niet zo goed voelden. Het resultaat was positief. Daarom organiseerde stad Nieuwpoort gisteren een algemeen testmoment en nu blijkt dat de helft leden en begeleiders van het kamp besmet zijn. "Maar ik ben er bijna zeker van dat het zal oplopen tot meer dan de helft", zegt leidster Tia Van Tilburg.

"Gelukkig zijn de leden niet zwaar ziek", vertelt Tia. "Sommigen hebben wat keelpijn of voelen zich wat slechter. Ik ben als 1 van de weinigen echt ziek en kortademig. Nochtans ben ik dubbel gevaccineerd. Ik wil niet weten hoe het anders zou voelen." De leidsters zijn vooral blij dat ze het kamp niet vroeger moesten afsluiten. "We waren zo gelukkig dat niemand tijdens het kamp ziek werd. Maar nu hangen we er dus toch aan. Gelukkig tonen de ouders veel begrip voor de situatie."

Ik ben positief, maar mijn medeleiding is negatief. Er is geen duidelijke lijn in te vinden
Leidster Tia

Waar de besmetting precies vandaan komt, is onduidelijk. "We vermoeden dat iemand van de leiding of leden van de kleinsten, die achterkwam voor de laatste 5 dagen positief waren. Maar er is geen duidelijke lijn in de besmettingen te vinden. Ik ben positief, maar mijn medeleiding, waar ik continu bij was, waar ik mee sliep, mee at, mee activiteiten gaf, die is negatief." 

Animatorentekort op het speelplein door quarantaine

Alle chiromeisjes moeten nu in isolatie blijven, behalve wie negatief testte en volledig is gevaccineerd of een herstelcertificaat heeft. 5 van die leidsters die normaal na kamp als animator op Speelplein Barsjok gingen werken, zitten nu in quarantaine.  Daarom moet de speelpleinwerking van Nieuwpoort op zoek naar nieuwe animatoren. Maar volgens Lode Maesen, diensthoofd Jeugd raken de plaatsen snel gevuld. 

Chiro Nieuwpoort

Meest gelezen