Elijah Wood en Ian McKellen in de filmreeks "The lord of the rings" (2001)

Amazon verhuist productie "The lord of the rings"-serie van Nieuw-Zeeland naar Verenigd Koninkrijk

Amazon gaat de opnames van de tweede reeks van de televisieserie "The lord of the rings" verplaatsen naar het Verenigd Koninkrijk. Dat berichten Britse media. De opnames voor het tweede seizoen gaan er volgend jaar in juni van start. 

"The lord of the rings", gebaseerd op de fantasy boeken van JRR Tolkien, was tot nu toe onlosmakelijk verbonden met de spectaculaire landschappen van Nieuw-Zeeland. Maar aan die samenwerking komt dus nu een eind. Nochtans kreeg Amazon miljoenen toegestopt van de lokale overheid om daar toch te blijven draaien. De opnames van het eerste seizoen gaan voorlopig wél nog door in Nieuw-Zeeland.

Er is tot nu toe nog geen naam voor de vijfdelige reeks bekendgemaakt. Maar het is alvast een dure productie. Het prijskaartje van het eerste seizoen bedraagt 465 miljoen dollar of zo'n 400 miljoen euro en dat maakt het wellicht een van de duurste televisieproducties ooit. Amazon lanceerde alvast een aantal teasers op sociale media, maar de lancering is pas voor 2 september 2022 gepland.

Bekijk hier de video over de nieuwe serie die Amazon deelde via haar YouTube-pagina:

Past binnen de strategie

Amazon Studios is al actief in het Verenigd Koninkrijk met de serie "Good Omens". Volgens Amazon komt de verhuizing overeen met de strategie van de studio die zijn productieactiviteiten wil uitbreiden en wil investeren in de studioruimte van het Verenigd Koninkrijk. Vernon Sanders, vice-directeur van Amazon Studios heeft de Nieuw-Zeelandse bevolking en regering bedankt in een persbericht. 

De beslissing weerspiegelt op geen enkele manier de capaciteiten van onze filmindustrie

Stuart Nash, minister van Economische Ontwikkeling van Nieuw-Zeeland

Stuart Nash, Nieuw-Zeelandse minister van Economische Ontwikkeling is echter teleurgesteld. "Ik ben heel trots op de Nieuw-Zeelandse filmsector", zegt hij. "De beslissing van Amazon Studios weerspiegelt op geen enkele manier de capaciteiten van onze lokale filmindustrie of de talenten van mensen die er werken. Dit is een multinational die een commerciële keuze heeft gemaakt," aldus Nash. 

De Britse minister van Cultuur Oliver Dowden was wel blij met het nieuws. Dat vertelde hij aan BBC. "Duizenden hoogwaardige banen in het hele Verenigd Koninkrijk zullen worden gecreëerd en ondersteund door The Lord of the Rings televisieserie, dus dit is zeer opwindend nieuws."

Elijah Wood, hoofdrolspeler van de eerdere "Lord of the Rings"-films reageerde al met een "face palm"-emoji op de beslissing van Amazon.

Meest gelezen