Radio 2

Boutersem in alertfase door stijging coronabesmettingen: "Laat je vaccineren"

De voorbije twee weken zijn in de gemeente Boutersem 34 coronabesmettingen bijgekomen. De provincie liet de burgemeester weten dat Boutersem daardoor in de alertfase zit. 

Toch is er geen reden tot paniek, volgens burgemeester Chris Vervliet (CD&V). "Het gaat meestal om mensen die nog niet de kans hebben gehad om zich volledig te vaccineren en die heel milde symptomen hebben. Meer dan 95% van de volwassenen in Boutersem heeft al een eerste prik gehad. 90% is volledig gevaccineerd. Nu zijn we volop bezig met de tweede prikken te zetten en ook jongeren te vaccineren."

Vaccibus

De burgemeester doet een warme oproep aan de inwoners om zich te laten vaccineren. "De belangrijkste oproep die we willen doen is: laat je vaccineren. Vaccinatie helpt. Laat ons samen proberen om onze vrijheid te herwinnen."

De gemeente zal dit ook stimuleren door de vaccibus in te zetten. Vanaf 23 augustus zal er vier opeenvolgende maandagen een vaccibus aan het cultureel centrum staan. "Dat is vrije inloop", zegt Vervliet. "Je komt er gewoon aan en zegt dat je je wilt laten vaccineren."

Meest gelezen