Archieffoto
Belga

Hulpverleningszone Taxandria zoekt nieuwe vrijwillige brandweerlui

Hulpverleningszone Taxandria is op zoek naar nieuwe vrijwillige brandweermannen en -vrouwen. Daarom organiseren ze de komende weken infoavonden op de verschillende posten in de zone. Zeker in Lille wordt er veel volk gezocht, want daar is een nieuwe brandweerkazerne opengegaan. 

De eerste informatieavond van de hulpverleningszone Taxandria vindt vandaag plaats in Merksplas. De komende weken volgen onder meer Turnhout, Hoogstraten, Kasterlee, Rijkevorsel, Vosselaar en Lille. Vooral op die laatste plaats, in de nieuwe kazerne, zijn extra veel nieuwe vrijwilligers nodig. 

"In Lille zijn ondertussen zes nieuwe recruten gestart. We zijn daar twee jaar geleden begonnen met het recruteren", zegt Karlien Maes van HVZ Taxandria. "Maar we zoeken daar maar liefst 32 brandweervrijwilligers in totaal. Dat is nodig om een volwaardig korps te kunnen samenstellen. Gemotiveerde kandidaten voor de gemeente Lille zijn dus zeer welkom."

Wie geïnteresseerd is om brandweervrijwilliger te worden, kan meer informatie vinden op de website van Hulpverleningszone Taxandria.

Meest gelezen