Luk De Wilde

Lokeren laat vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog verwijderen

In Lokeren is vanmiddag een Amerikaanse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog verwijderd. Het tuig is naar een afgelegen plek in deelgemeente Daknam gebracht voor ontmanteling.  De bom werd gisterennamiddag ontdekt bij graafwerken. De bom ligt al sinds de jaren veertig in een tuin onder de grond, op amper enkele meters van de achtergevel van de woningen. 

In Lokeren is vanmiddag een grote vliegtuigbom uit de tweede wereldoorlog ontmanteld. De bom is  250 kilo zwaar, en werd gisteren ontdekt bij graafwerken in deelgemeente Daknam. Buurtbewoners moesten er gisteren uit voorzorg even hun huizen verlaten, maar de bom bleek na onderzoek stabiel genoeg om weggebracht te kunnen worden. 

Ontmijningsdienst DOVO maakte deze voormiddag eerst het ontstekingsmechanisme van de bom onschadelijk in een veld in deelgemeente Daknam. Daarna is de bom naar een veld bij Poelkapelle, in West-Vlaanderen gebracht, waar de springstof onschadelijk is gemaakt. De reden waarom de bom naar daar is gebracht, is dat anders duizenden mensen in een straal van 650 meter rond de oorlogsbom zouden moeten geëvacueerd worden.

kasto80

Meest gelezen