VKA

Opnieuw massa-evenementen mogelijk, dus ook weer een vol stadion bij KRC Genk

Vanaf vandaag mogen opnieuw massa-evenementen buiten met 75.000 bezoekers plaatsvinden en ook voetbalstadions kunnen dus opnieuw gevuld worden. Iedereen die een Covid Safe Ticket kan voorleggen, hersteld is van corona of een test heeft laten doen, is welkom. Bij KRC Genk zijn ze opgetogen dat alle supporters weer kunnen komen. “Blij dat we de twaalfde man opnieuw mogen ontvangen”, vertelt algemeen directeur van KRC Genk, Erik Gerits. 

"Corona sloeg toe bij de play-offs van het seizoen 2019-2020", vertelt algemeen directeur Erik Gerits van Racing Genk. "Die wedstrijden zijn zelfs niet doorgegaan. We hebben dan een volledig seizoen, behalve enkele wedstrijden, met een beperkt publiek gespeeld. Nu gaan we naar een nieuw normaal. We zijn klaar om zoveel mogelijk supporters te ontvangen mits een bewijs van volledige vaccinatie of een herstelbewijs. Wie dat niet kan voorleggen, kan zaterdag in de loop van de dag naar het testcentrum in de Kring  voor een test aan een voordelig tarief", zegt Gerits. 

Een aantal clubs in eerste klasse werken met aparte vakken voor niet-gevaccineerden of nog niet volledig gevaccineerden. Daar doet KRC Genk niet aan mee, verduidelijkt Gerits. “Wij bij KRC Genk willen mensen niet in een hokje duwen. Sommigen hebben nog niet de kans gehad op een vaccinatie en we willen hen niet benadelen. We hebben voor andere alternatieven gezorgd. Je kan je daarom laten testen voor 10 euro.”

Luister hier naar het gesprek met Erik Gerits. Het artikel gaat daaronder verder. 

“De supporters waren er dit seizoen misschien niet fysiek bij, maar we voelden dat ze ons de hele tijd steunden", gaat Erik Gerits verder. "En we zijn blij dat we ze nu opnieuw in het stadion kunnen ontvangen en dat ze hun werk als "twaalfde man" kunnen doen. Dat zorgt hopelijk voor een mooi resultaat op het scorebord.” Gertis hoopt wel dat de supporters de regels ook strict volgen, alleen zo kan het een leuke avond worden. Hij raadt hen ook aan goed op tijd naar het stadion te komen omdat de controle veel uitgebreider zal zijn dan normaal. 

Nieuw stadion?

Intussen is ook duidelijk dat er geen nieuw stadion komt op een andere locatie in Limburg. “We willen als club groeien en daarom hebben we bekeken wat de mogelijkheden zijn. Het liefst willen we natuurlijk in Genk blijven en dat is nu ook beslist, maar we wilden ook goed onderzoek doen naar alle andere mogelijkheden”, verduidelijkt Gerits. Wat er op de huidige locatie zal gebeuren, of er gebouwd of verbouwd zal worden, moet nog bekeken worden. 

Meest gelezen