Radio 2

Uitbater mobiele frituur uit Herne brengt voedsel naar rampgebied Wallonië: "7000 potjes pudding, pasta, eieren, koffie, ..."

Marc Dehenau, een uitbater van een mobiele frituur in Herne, heeft samen met de vzw de Helpende Handjes uit Galmaarden een hulpactie op het getouw gezet. Met de hulp van een aantal bedrijven in de buurt brengt hij voedsel naar Pepinster, een van de getroffen gebieden van de overstromingen in Wallonië.

"Twee weken geleden zijn we voor het eerst naar Pepinster geweest", zegt initiatiefnemer Marc Dehenau. "We waren zo aangedaan door het drama dat zich daar afspeelt dat we onmiddelijk besloten hebben om terug te keren. Het grote probleem is daar dat alles weg is, geen winkel of auto meer. Ze zouden wel willen komen, maar ze kunnen niet." Dit weekend rijden Marc en co dan met vijf voertuigen richting Wallonië. 

Marc contacteerde verschillende bedrijven met de vraag of ze konden helpen. "Van het zuivelbedrijf Olympia kregen we bijna 7.000 potjes pudding." Andere bedrijven gaven ook drank, pasta, eieren, gehakt en koffie. Ter plaatse zullen vrijwilligers spaghetti bolognese bereiden. 

Breng niet zomaar voedsel

Om de voedselbedeling beter te coördineren doet het Belgische leger nu ook een oproep om niet zomaar maaltijden naar het rampgebied in Wallonië te brengen, omdat het aanbod te groot is. Iedereen die toch eten wil brengen, wordt vanaf nu gevraagd om enkele dagen op voorhand contact opnemen met defensie.

Meest gelezen