Radio 2

Leuven in de ban van circus: "Zomereditie CIRKL bijna volledig uitverkocht"

In Leuven kan je weer een heel weekend genieten van circusvoorstellingen op de vierde editie van CIRKL. Vorig jaar werd dat circusfestival nog afgelast wegens corona. Dit jaar kan het festival wel plaatsvinden, mits enkele restricties. Vanaf vrijdag zijn er tientallen voorstellingen, met veel Belgisch werk. 

"We moesten het festival verplaatsen van mei naar deze zomer", zegt verantwoordelijke Jonas Van Soom. "Ook moeten we rekening houden met de coronamaatregelen. We hebben de capaciteit van onze voorstellingen naar beneden gehaald, zodat iedereen zittend kan genieten op anderhalve meter van een andere bubbel." Ook mondmaskers en handen ontsmetten blijven verplicht. 

Door corona zijn er dit jaar ook minder internationale voorstellingen. "We hebben wel heel wat nieuw Belgisch werk", zegt Van Soom. "Er zijn een aantal voorstellingen waarin mensen uit de streek meespelen. Leuven huisvest een grote circusschool en telt veel mensen die zich professioneel in de circuswereld begeven. Veel mensen hebben nog altijd een traditioneel beeld van circus. Maar er zijn heel wat jonge mensen die met vernieuwend artistiek werk bezig zijn."

"We zijn blij dat het allemaal kan doorgaan", zegt Jonas Van Soom van CIRKL. "Er zijn artiesten die we tot drie keer toe hebben moeten annuleren."

Videospeler inladen...

Bijna uitverkocht

Het festival gaat vrijdagavond van start met drie voorstellingen. "Zaterdag hebben we een heel uitgebreid programma, verspreid over de stad met bijna 25 voorstellingen. Zondag is het terug een iets kleiner programma." 

Wie nog tickets wil, moet er snel bij zijn. "Het festival is bijna volledig uitverkocht", zegt Van Soom. "Er zijn hier en daar nog leuke dingen mee te pikken, maar het is tot nu toe een enorm succes geweest."

Meest gelezen